KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Nasza biblioteka otrzymała wsparcie finansowe

Chcielibyśmy podzielić się z Wami radosną nowiną. Nasza biblioteka otrzymała wsparcie finansowe w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa na zakup nowości czytelniczych. Dzięki temu księgozbiór biblioteki wzbogacił się o 1070 nowych książek, które czekają na Was. Książki można wypożyczać codzien...

Światowy Dzień Bezpiecznego Internetu

9 lutego to Światowy Dzień Bezpiecznego Internetu tej okazji zorganizowany został konkurs pod tytułem: "Jestem bezpieczny w sieci". Dziękujemy wszystkim uczniom za udział w zadaniu! Dzięki Wam powstały piękne plakaty i mapy myśli, wykazaliście się również niezwykłą kreatywnością w tworzeniu ciekawej prezentacji ...

Uczeń naszej szkoły z klasy 4B zajął 1 miejsce w konkursie „Adopcja – droga do rodziny”, w kategorii uczniowie klas IV - VI, organizowanym przez Archidiecezjalny Ośrodek Adopcyjny w Łodzi. Serdecznie gratulujemy !!!...

Miło nam poinformować, że uczennica klasy 8a zdobyła zaszczytne 3. miejsce w XIV Dolnośląskim Przeglądzie Twórczości Literackiej Dzieci i Młodzieży "... i mój świat się zatrzymał..." organizowanym przez Młodzieżowy Dom Kultury w Lubinie. Uroczyste rozdanie nagród odbędzie się 29.01.2021 r. Serdeczn...

Uczeń klasy 6a otrzymał wyróżnienie w XXIX  Bałuckich Spotkaniach Recytatorów.  Doceniono kunszt i talent młodego artysty, który osiągnął sukces, wygłaszając z pamięci wiersz Wandy Chotomskiej pt. "Makaron". Gratulujemy !!!...

Uczniowie naszej Szkoły Podstawowej nr 139  uczestniczyli w siedmiu Wojewódzkich Konkursach Przedmiotowych, organizowanych przez Łódzkiego Kuratora Oświaty. Do etapu wojewódzkiego zakwalifikowali się uczniowie w konkusie z matematyki, języka polskiego, języka angielskiego i biologii....

Uczeń klasy 3a zdobył wyróżnienie w konkursie „JAK BYĆ BEZPIECZNYM”, zorganizowanym przez Zespół Profilaktyki Społecznej Wydziału Prewencji Komendy Miejskiej Policji w Łodzi. Gratulujemy !!!...