KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Światowy Dzień Języków Obcych

Klasy 1-3 wzięły udział w obchodach Światowego Dnia Języków Obcych. Każda klasa przygotowała flagi i powitanie w języku, który wcześniej wylosowała. Uczniowie odkrywali tradycje, stolice oraz charakterystyczne miejsca na całym świecie.

Igrzyska Dzieci w piłce nożnej chłopców - Grupa V

29 września 2021 r. na Orliku przy ul. Kusocińskiego 116 nasi uczniowie rozgrywali eliminacje miejskie w piłce nożnej chłopców.Do kolejnego etapu awansowała nasza drużyna.

Pokazowe treningi rugby

28 września 2021 r. na boisku szkolnym  odbyły się dwa pokazowe treningi rugby. Uczniowie klas IV i V uczestniczyli w grach i zabawach zorganizowanych i przeprowadzonych przez naszych gości, czyli prezesa klubu Master Pharm Budowlani SA ŁÓDŹ Krzysztofa Serafina oraz dwóch zawodników tego klubu ...

XXXIV TURYSTYCZNY MARSZ NA ORIENTACJĘ "Orientuj się i Licz"

Z uśmiechem, choć w strugach deszczu, rozegrała się rywalizacja w XXXIV TURYSTYCZNYM MARSZU NA ORIENTACJĘ "Orientuj się i Licz". Oprócz świetnej pracy z mapą w terenie należało też rozwiązać zadania matematyczne. Gratulujemy Oli i Idze z klasy 8b, które wywalczyły 3. miejsce dla naszej szkoły. W kategorii rodzinnej ...

Międzynarodowy Dzień Kropki

W piątek, 15 września, obchodziliśmy Dot Day, Międzynarodowy Dzień Kropki – święto kreatywności, odwagi i zabawy. Zaprosiliśmy wszystkich uczniów do wspólnego świętowania, zwracając uwagę na to, że każdy ma jakiś talent. Wystarczy tylko w siebie uwierzyć. Na szkolnych korytarzach zagościło mnóstwo kolorowych kropek ...

Drodzy Uczniowie, Rodzice i Nauczyciele,Na progu rozpoczynającego się nowego roku szkolnego 2021/2022 życzę:Uczniom - radości i wielu sukcesów,Rodzicom - owocnej współpracy ze szkołą oraz wielu powodów do dumy i radości z własnych pociech,Nauczycielom - jak najlepszych efektów wychowawczych i dydaktycznych ...

Tymoteusz z kl. VI a zdobył wyróżnienie w jubileuszowej, XXX edycji Bałuckich Spotkań Recytatorów. Tymek już po raz kolejny został doceniony w tym konkursie. Wziął też udział w podsumowującym cały projekt przedstawieniu pt. Refleksje i nastroje, przygotowanym przez aktorkę, Katarzynę Żuk. Gratulujemy!...

Bartosz z kl. VI a zdobył wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie Twórczości Literackiej Dzieci i Młodzieży Liryczne Jasło. W konkursie wzięło udział ponad 300 autorów tekstów i tylko kilkunastu zostało nagrodzonych, w tym Bartek. Jego opowiadanie fantasy pt. Złote kłosy zostało opublik...

Drodzy uczniowie, przypominamy o możliwości wypożyczania książek z biblioteki szkolnej. Można dokonywać tego na dwa sposoby: zarezerwuj książkę w systemie elektronicznym Ebiblio, lub napisz wiadomość do bibliotekarza na portalu Librus. Po przygotowaniu książki do wypożyczenia, zostaniecie poinformowan...

Trzech uczniów naszej szkoły zakwalifikowało się do finałów Wojewódzkich Konkursów Przedmiotowych organizowanych przez Łódzkiego Kuratora Oświaty. Trzymamy kciuki !!!...